Rákkeltő húsok

Az IMPA (az EU vezető sertéstartó országainak piacelemzéssel foglalkozó szervezete) Budapesten tartott konferenciát, egyeztető fórumot, éppen azon a napon, amikor a WHO friss jelentésében kinyilvánította, hogy a pácolt és feldolgozott húsok ugyanabba a kategóriába kerültek, mint az azbeszt, az arzén, az alkohol és a dohány.
Menczel Lászlóné a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára a konferencián reagált az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) rákkutató ügynöksége által hétfőn közzétett tanulmányra.
A VHT titkára tudománytalannak és elképzelhetetlennek tartotta a jelentést. Szerinte ugyanis ezt nem támaszthatják alá egészségügyi vizsgálatok - vélekedett. Mint mondta, például a sertéstartás Magyarországon is alkalmazkodott a jelenlegi elvárásokhoz, és a sertések zsírtartalma a minimálisra csökkent. "Több vizsgálat is kimutatta, hogy a sertéshús fehérjében gazdag, koleszterint pedig jóformán nem is tartalmaz" - mondta. A most közzétett WHO-információt ezért felháborítónak tartja. "A sertésből előállított termékeknél figyelembe veszik a fogyasztói elvárásokat és betartják az egészséges táplálkozás követelményeit" - mondta. (index.hu)


Ön fél, hogy rákkeltőek a húsok?

Nem hiszem el.
Ezután is enni fogom, mert finom.
Kétszer is meggondolom, hogy eszek-e belőle.
Vegetáriánus vagyok.
Quiz Maker


 Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

Megjegyzések